Zen Zaaien en Plukken

een uitnodiging door Frank van den Brink

In maart 2021 zijn wij gestart met het  project Zen Zaaien en Plukken. Met Zen Zaaien en Plukken gaan we op zoek naar de betekenis van Greening The Self, zoals Joanna Macy, dat ooit heeft genoemd. Wij zijn een onderdeel van onze planeet en niet een afgezonderd object. In de loop van de jaren zijn wij onze verbondenheid kwijtgeraakt. De pijn die dat oplevert negeren we, verstoppen we, bedekken we en willen we vaak niet meer voelen of onder ogen zien. Juist die pijn van ons dat we ons niet meer verbonden voelen, dat willen we in dit project helen.

Het programma bestaat uit een aantal onderdelen. We delen kennis en inzicht met elkaar, laten ons inspireren door samen documentaires te bekijken, boeken en gedichten te lezen, voedsel te verbouwen, projecten te bezoeken, een natuurretraite te doen en een maaltijd te bereiden van ons geteelde voedsel.

Een deel van de bijeenkomsten vindt online plaatsen via zoom. Een aantal zullen fysieke bijeenkomsten zijn. Om ergens te beginnen hebben we een Facebookgroep opgezet Zen Zaaien en Plukken: https://www.facebook.com/groups/678955649479640. Door aan de groep deel te nemen kan je op de hoogte blijven hoe dit initiatief groeit en bloeit, en kan je vast beginnen met ideeën en tips.
Kijk voor het uitgebreide programma op onze website. Samen geven wij invulling aan het programma en brengen we het ten uitvoer. Schrijf je in, we zien je graag bij een van onze bijeenkomsten! Inschrijven kan via registratie@zenpeacemakers.nl.