Workshop over Het Werk dat weer Verbindt van Joanna Macy

Vrijdag 5 april t/m zondag 7 april 2024, met Manon Danker en Lida Hospers, door Christel Kroezen

“Het is mijn ervaring dat de wereld zelf een rol speelt in onze bevrijding. De druk, pijn en risico’s ervan kunnen ons wakker maken – ons bevrijden van de banden van het ego en ons naar onze immense ware aard leiden.” Joanna Macy

Zen Peacemakers Lage Landen houden voor alle geïnteresseerden een residentiële workshop van 3 dagen in de Betuwe waarin je de volledige spiraal van het Werk dat weer Verbindt zult ervaren. De workshop wordt gehouden in ‘de Stal’ in Neerijnen en wordt geleid door Manon Danker en Lida Hospers.

Vitaliteit omarmen

Het Werk dat weer Verbindt biedt ons een plek van ondersteuning in tijden van grote verandering. De mensheid staat voor ongekende uitdagingen en ons streven naar een leefbare toekomst vereist een diep begrip van de onderlinge verbondenheid van al het leven. Daarbij kunnen we ons machteloos, wanhopig of woedend voelen, of ons willen afsluiten voor verontrustende zaken. Het blijft wringen, hoe komen we hiermee verder?

Tijdens de workshop zullen we oefeningen doen die ons helpen herinneren, ervaren en vieren dat we deel uitmaken van het prachtige Web van het Leven. Op die manier kunnen we de vitaliteit omarmen die in dit moment aanwezig is, zelfs in tijden waarin we het leven aan een zijden draadje zien hangen. Van daaruit kunnen we bijdragen, en mens zijn als deelnemer aan dit web, te midden van andere levensvormen met wie we de aarde delen.

We ademen diepe tijd

Het Werk biedt ons een solide en diep raamwerk om onze diepe verbondenheid en zorg voor de wereld te verkennen. Beginnend vanuit dankbaarheid voelen we de voeding van deze eeuwenoude beoefening van bedanken. Het creëren van een veilige ruimte stelt ons in staat volledig aanwezig te zijn voor gevoelens die in ons leven en open te staan voor onze pijn voor de wereld.

Het ondersteunen en getuige zijn van en met elkaar in deze vaak eenzame plek is bevrijdend en versterkend. Door met nieuwe ogen te kijken, ontdekken we manieren om gebruik te maken van de wijsheid van vele tradities, onze voorouders en verwanten, waardoor ons bewustzijn zich uitbreidt voorbij onze soort en onze ervaring van de tijd wordt vergroot. Hier ademen we diepe tijd en diepe ecologie.

Bij de laatste stap oogsten we wat ons is gegeven en kijken we diep naar wat er van ons wordt gevraagd in deze tijden. We laten ons diepe verlangen spreken om ons te voeden, om aanwezig te zijn voor de veranderingen die we in ons dagelijks leven en in de wereld willen zien, ter ere van alle wezens.

Tijd:

We komen vrijdagmiddag 5 april om 18.00 samen voor een lichte maaltijd (inloop vanaf 16.30). De workshop begint om 19.00 uur (zaterdagavond inbegrepen) en eindigt rond 16.30 uur op zondag 7 april.

Locatie:                                                

We verblijven in de prachtige locatie De Stal. In De Stal is er een gemeenschappelijke ruimte om te ontspannen, een workshopruimte, een keuken en er zijn twee slaapzolders. Er is een overdekte buitenruimte en een mooie tuin. Je moet je eigen warme slaapzak en handdoek meenemen. Ander beddengoed (een extra deken, lakens en kussen) zijn beschikbaar.

De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de bushalte ligt op 1 minuut loopafstand. De Stal ligt in een landelijke omgeving, naast een prachtige oude kruidentuin.

Adres De Stal: Van Pallandtweg 16, 4182 CB Neerijnen – Google Maps

Kosten:

De kosten zijn: € 285 (standaard), € 325 (ondersteunend).

Inbegrepen in de prijs: workshop kosten, twee overnachtingen (slaapzaalstijl en er zijn enkele kampeer en B&B plekken) en veganistische maaltijden.

We streven ernaar deelname voor iedereen mogelijk te maken. Als de kosten een uitdaging vormen, neem dan gerust contact met ons op voor een lager tarief.

Opgeven via:

registratie@zenpeacemakers.nl

3 gedachten over “Workshop over Het Werk dat weer Verbindt van Joanna Macy”

 1. Celine Aalders Bakker

  Hallo,
  Ik heb een aantal vragen.
  Voor wie is de cursus bedoeld?
  Is er nog plek?
  Hartelijke groet,
  Céline

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *