Vrouwen Straatretraite Keulen 22-26 mei 2019

Van woensdag 22 tot en met zondag 26 mei 2019 organiseren de Zen Peacemakers de tweede vrouwen straatretraite in Keulen onder leiding van Petra Zenryū Hubbeling.

Een straatretraite is een beklijvende, hedendaagse  spirituele praktijk, waarbij we met een groep mensen een aantal dagen en nachten op straat gaan leven. Als ‘thuislozen’ zonder geld en zonder plan zwerven we rond aan de rand van de samenleving. Een straatretraite is een intens groepsgebeuren en een diepgaande ervaring van grondeloosheid en loslaten.  Door uit onze dagelijkse routine te stappen en de sprong in het onbekende te wagen, zijn we bereid in een situatie te gaan die een diepe transformerende oefening kan zijn.  We gaan in niet-weten staan waar we onze vooropgestelde ideeën over wat zou moeten, en wat niet zou mogen, loslaten.  We openen ons voor elke ervaring die zich aandient. We leren de dingen zien zonder oordeel en beseffen dat we alles vinden wat we nodig hebben. We ontmoeten de ander in de bedelaar, de vreemdeling, de ontheemde. We duiken onder het vernis van een samenleving.

Tijdens onze straatretraite zullen we geld en voedsel bedelen. We bezoeken enkele plaatselijke projecten voor daklozen en schuiven aan bij soepbedelingen. Elke dag zijn er momenten van alleen-zijn én van gezamenlijke meditatie. Vaak is er een luistercirkel. We slapen ‘s nacht samen ergens buiten. We doen niets wat onwettelijk of gevaarlijk is.
Behalve de kleren die we aan hebben en een slaapzak, nemen we niets mee op de straatretraite. Geen geld, geen horloge, geen mobiele telefoon, geen extra kleren, geen boeken, geen vitamines, geen bankpassen. Een identiteitskaart of paspoort is noodzakelijk en noodzakelijke medicatie uiteraard ook. Vrouwen kunnen spullen meebrengen die nodig zijn voor hun intieme hygiëne.

Iedereen die aan een straatretraite heeft deelgenomen, zal bevestigen wat voor een ingrijpende en ontroerende ervaring dit is. Want in het erkennen van wat er is op de straat, erkennen we ook ons eigen, ‘thuisloze’ hart.

Petra HubbelingPetra Zenryū nam deel aan straatretraites in Brussel, Keulen, Santa Fe en Denver. Zij begeleidde reeds eerder straatretraites in Keulen. Dit is de tweede straatretraite speciaal voor vrouwen die zij in Keulen organiseert en begeleidt in de geest van de drie ‘tenets’ van de Zen Peacemakers.

Begin: woensdag 22 mei – tussen 15 en 16 uur bij het Hauptbahnhof van Keulen.
Einde: zondag 26 mei rond 14 uur na een laatste gezamenlijke lunch.

De retraite is alleen open voor vrouwen. Het aantal deelneemsters is beperkt.

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je door een mail te sturen aan info@zenpeacemakers.nl, vermeld je juiste naam en je mobiele telefoonnummer in de mail. Petra neemt dan contact met je op om een en ander door te spreken. Bij zorgen over de fysieke of mentale gezondheid van de deelnemers, behouden de Zen Peacemakers zich het recht voor om deelnemers te weigeren.

KOSTEN

Voor deze retraite bedelen de deelnemers een mala van minimaal € 250 bij elkaar in hun familie en vrienden kring als bijdrage voor lokale projecten, voor de begeleiding en de logistiek.

Voor meer informatie stuur een mailtje naar info@zenpeacemakers.nl