Verslag in de Soeploop (1)

ZP LdHDonderdag 10 september liep een team van de Zen Peacemakers mee In de Soeploop van het Leger des Heils.

Annie Schalkwijk schreef een kort verslag voor haar sponsors.

Lieve mensen, gulle gevers,

Dankzij de geweldige bijdrage van jullie is dit festijn  een succes geworden. Jullie zorgden voor een bedrag op mijn naam van € 385,-. Als Zenpeacemakers zouden we met z’n 6-en lopen. Eén iemand moest vanwege persoonlijke omstandigheid thuis blijven, wel sponsorgeld bijgedragen.

Het was een ideale dag om te lopen, niet te warm, geen regen en alles goed geregeld door het Leger des Heils. Er waren 4 stempelposten, overal drinken, fruit en hartelijk onthaal. Mijn samenwerking met hen was van tevoren ook al heel plezierig. Er waren 2 groepen, wandelaars en hardlopers. Deze laatste groep zou één uur later vertrekken. En ik begreep dat er een wedstrijdelement in zou zitten. Nou zaten wij daar niet op te wachten, wij zouden meditatief en in stilte lopen.

Wij haalden totaal een bedrag op van €1.210,- .  Dit overhandigden we bij het startpunt.

IMG_1262Op deze foto zie je het verraste gezicht van medewerker Liesbeth van het Leger des Heils.

Na de formele afhandeling wilden we wel gaan lopen, dat mocht niet. Een zeer humoristische opmerking van een Legermedewerker “dan krijgen we weer geloofsgedoe dat de Boeddhisten worden voorgetrokken!” Geweldig! We hebben dus netjes gewacht tot het startschot. Diep respect voor de lopers van of voor het Leger. Veel jonge mensen ook, er liep een vrouw met baby in de buggy mee.

Bij het eindpunt (na 12,6 km) werd ieder weer enthousiast onthaald. Het prijzenpodium stond buiten. Steeds 3 mensen op het podium, helaas maar één prijs voor de eerste. Veel categorieën, wandelaars vrouwen, wandelaars mannen, hardlopers vrouwen, hardlopers mannen. Toen liep Liesbeth nog met een beker te slepen. Die bleek te zijn voor de Boeddhistische vrienden die het hoogste sponsorbedrag bij elkaar hadden gebracht (volgens mij was die bij start van de loop verzonnen). Ook weer zo’n dierbaar moment!

20150910_160530En weer met diezelfde humor zei Liesbeth “wel stil zijn op dat podium”

Ik/wij kijken terug op een mooie dag. En…….nogmaals allemaal ten behoeve van het Amsterdamse straatwerk, dak- en thuislozen.

Ons groepje heeft de dag verder afgerond met een luisterkring op een grasveldje in de buurt. De inhoud van zo’n kring mag niet openbaar gemaakt. We luisteren naar elkaars ervaringen zonder in discussie te gaan.

Jullie, sponsoren, nogmaals bedankt!

Liefs, Annie