Van de redactie

Van de redactie

Mindfulness met Mantelzorgers is een boeddhistisch geïnspireerd maatschappelijk betrokken project van Annetje Brunner. In het interview in deze nieuwsbrief zegt ze: “Als ik, als Annetje iets groots was gaan opzetten, was ik in de stress geraakt. Mijn contact met de mantelzorgers in workshops leidde als vanzelf tot een project.” Uiteraard moet er ook gekozen worden, risico’s genomen en hard gewerkt, maar het werk wordt gedragen. Annetje Brunner is dharmaholder bij Irène Bakker sensei en interviewde ik in de vorige nieuwsbrief over haar eigen ontwikkeling. Dit interview met Annetje Brunner is het eerste in een  een nieuwe serie waarin we boeddhistische leraren uitdagen zich uit te spreken over hun boeddhistisch geïnspireerde maatschappelijke betrokkenheid.

Als Zen Peacemakers Lage Landen stimuleren we dat, boeddhistisch geïnspireerde maatschappelijke betrokkenheid. Het bestuur bezint zich er al een tijdje op hoe in de komende jaren te groeien naar een zo actief en open mogelijk podium. Het staat beschreven in een eerste stuk over hun denkwerk en plannen. En jullie reacties zijn zeer welkom!

Harriet Marseille introduceert haar pas verschenen boek over Tadese, een Eritrese vluchteling en haar eigen werk om taalkloof en cultuurkloof te dichten. Frank van den Brink doet verslag van een gezamenlijk bezoek aan een Voedselbos en Diana Vernooij vertelt over een inspiratieweekend in maart 2022. 

En de nieuwsbrief sluit Frank Raaphorst af met een overpeinzing na het overlijden van zijn schoonmoeder.

Inhoud van deze nieuwsbrief

–        Hoe verbind ik me met een groep, zonder iemand buiten te sluiten, Annetje Brunner over haar maatschappelijk engagement in het tweede deel van een interview met Diana Vernooij;

–        Het bestuur van de Zen Peacemakers Lage Landen schrijft over de weg van de komende jaren Naar een actief podium voor spiritueel gebaseerde sociale actie.

–        Harriet Marseille vertelt over haar pas verschenen boek Tadese: Het dichten van taalkloof en cultuurkloof.

–        Zenpeacemakers bezochten een voedselbos. Frank van den Brink schrijft erover in: Laat de natuur zijn gang gaan.

–        Diana Vernooij kondigt een weekend in maart 2022 aan over spiritualiteit, gender en engagement: Godgewaagde meiden en toegewijde tantes.

–        en de column Alles komt goed is van Frank Raaphorst.

Graag voor de volgende nieuwsbrief je teksten voor half november bij mij:  diana@zenpeacemakers.nl

Dank voor jullie bijdragen! Mogen wij luisteren, spreken, schrijven en lezen met de helderheid die niet-weten en erkennen-wat-is ons brengt.

Diana Vernooij


Hierbij tref je de nieuwsbrief van de Zen Peacemakers Lage Landen aan.
De leefintenties van de Zen Peacemakers integreren we in ons leven en ons werk.
•             niet-weten (not-knowing): het loslaten van vaste ideeën over jezelf en het universum
•             erkennen wat is (bearing witness) ten aanzien van de vreugde en het lijden van de wereld•             actie (action) die voortkomt vanuit niet weten en erkennen wat is, voor jezelf en voor anderen.