To you who hears the cries of the world!

Zaterdag 7 november van 13.00 – 16.00 uur onder leiding van Irène Kaigetsy Kyojo Bakker
Live (bij voldoende deelnemers, locatie wordt bekend gemaakt) en via zoom.
Opgave via registratie@zenpeacemakers.nl

Christel Kroezen is trainingsacteur, coach en meditatieleraar. Zie www.christel-web.nl. Christel roept op tot een bijeenkomst over onze ervaringen met de wanhoop in de wereld van dit moment. 

Quan Yin zou het wel weten wat ze zou moeten doen. 

Maar ik niet. Ik moet ook werken en mijn huis schoonhouden er voor mijn dierbaren zijn, studeren ook en ja mediteren…veel mediteren. Want het grijpt me aan, deze wereld. Ik lijd eronder. Want ik hoor de vraag van de wereld: luid en duidelijk!

Ik hoor het wanhopig roepen van de mensen in Moria, het geknetter van het vuur dat meer en meer bomen en andere levende wezens verandert in zwarte kool. Ik voel de hitte van de opwarmende wereld. Ik zie de angst voor dood, ziekte en verlies van bezit. Ik voel de onmacht en boosheid en proef het gif van het bittere spel.En daarom lig ik steeds vaker wakker met een haastig bonzend hart. Het is het appèl en de onmacht erbij omdat ik voel dat ik te klein ben om iets te doen. En juist hierdoor veroorzaak ik tegenwoordig meer lijden terwijl ik net als Quan Yin zou willen doen wat ik zou kunnen doen.
Doneren… check!
Petities ondertekenen… check!
Hoopgevende posts delen op social media… check!
Minder kijken op social media…check!
Mediteren…check, check, dubbelcheck! 

Het blijft tegelijk ook op microniveau: binnen mijn circle of influence. Maar wat als het lijden oprukt vanuit je circle of influence en daarin je handeling vraagt naar buiten … wat dan? Is dat een wake up call, dat er niet zoiets is als een circle of influence, dat de microkijk op deze circle of influence hoort bij ons individuele denken en niet zozeer bij de alles omvattendheid zoals we die leren van het Net van Indra. Ligt in deze verbondenheid niet alles binnen mijn circle of influence

samenkomen
Laten we live samenkomen. En daarbij regelen we ook een mooi scherm zodat je ook via Zoom kunt deelnemen.
We gaan praten, delen en elkaar inspireren waarbij we luisteren en delen vanuit niet weten en erkennen wat is. Het zou mooi zijn als we hierdoor tot een passende actie komen … we zullen zien.
Wanneer? Zaterdagmiddag 7 november van 13.00 tot 16.00 uur.
Locatie nog nader te bepalen (en afhankelijk van aantal deelnemers).
Goed om te weten: We houden ruggespraak met beide spiritholders, Frank De Waele en Irène Kaigetsu Bakker. Irène zal een bijdrage leveren aan de bijeenkomst.

p.s.
Momenteel is er overigens een prachtig programma op Bodhi TV met een zelfde thema:
Kan ik de wereld veranderen?
Kun je als individu bijdragen aan de oplossing van problemen zoals klimaatverandering of het misbruik van social media? Jan Bor neemt ons mee op onderzoek naar de relatie tussen het ‘ik’ en de wereld. link: https://www.npostart.nl/KN_1716799