Silent Rebellion

de 2e zondag in de maand stil voor het klimaat – door Louis van Bebber

Iedere 2e zondag in de maand van 12.00 – 12.30 is er Silent Rebellion: stiltemeditatie in het park Valkenberg in Breda. Welke andere steden gaan meedoen?

De wereld staat in brand mede veroorzaakt door menselijk handelen en we weten niet hoe te blussen. Het denken alleen zal ons geen antwoorden geven op de vraag hoe te blussen, zie het citaat van Albert Einstein: “We kunnen onze problemen niet oplossen met hetzelfde soort denken waarmee we ze creëerden.” Deze wijsheid zullen we heel hard nodig hebben.

Stiltemeditatie kan ons helpen naar binnen te keren. De reis naar binnen kan ons meer duidelijkheid geven over de redenen waarom we handelen zoals we handelen en hebben gehandeld, waardoor we de verbinding zijn verloren met de aarde en de ons omringende wereld. Deze reis naar binnen kan ons laten zien hoe die verbinding weer te herstellen. Stil zijn kan ons op een ander pad brengen. Zoals een van ons opmerkte: “Rust en stilte geeft veel beweging en tumult van binnen”. Meestal gaan we dat tumult uit de weg waardoor we de poort naar de wijsheid die daaronder ligt, in ieder van ons, over het hoofd zien.

Het logo op het spandoek is ontworpen door de Engelse straatartiest ESP, die toestaat dat iedereen het gebruikt, mits nooit commercieel ingezet. Door Extinction Rebellion (XR) is het logo bekend geworden. De groep uit Breda heeft er een eigen logo van gemaakt door er een Boeddhabeeld in te projecten.

Wat:

Wanneer:

Tijd:

Waar:

Stiltemeditatie: Reis naar binnen

Iedere 2e zondag van de maand, dus 14 juli, 11 augustus enz.

van 12.00 tot 12.30 uur

Breda: park Valkenberg: verzamelen om 11.45 uur bij de rode brug;

Nijmegen: Van Schaeck Matonsingel: verzamelen om 11.45 uur bij de fontein;

Arnhem: Tussen de Eusebiuskerk en het Gemeentehuis in Arnhem.

Voel je vrij om je aan te sluiten! Neem zelf een kussentje of bankje mee.

Vragen over de Silent Rebellion in Breda? Stuur een mailtje naar louisvanbebber@outlook.com.

Zenspirit en Zen Nijmegen sturen een eigen tekst over de Stille Actie die zij in Arnhem en Nijmegen organiseren op hetzelfde tijdstip. Vragen: info@zenspirit.nl (Arnhem) en misha@zennijmegen.nl (Nijmegen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *