Leven met sterven

online cursus in januari 2022, door Irene Bakker Sensei

Irène Bakker was jarenlang betrokken bij de ‘Being With Dying’ training van Dr Joan Halifax in Santa Fe (New Mexico, VS). Deze intensieve training voor mensen in de gezondheidszorg inspireert velen de zorg voor stervenden te verbeteren. Irène heeft trainingen gevolgd bij o.a. Christine Longaker. Zij werkte voor de Utah AIDS Foundation en het hospice van Intermountain Health Care, en in Nederland bij Psycho-oncologisch therapiecentrum ‘Het Behouden Huys’ in Haren. Zij is consulent stervensbegeleiding voor de Boeddhistische Unie Nederland.

“Lieverd, het leven is als sneeuw. Je kunt het niet bewaren!” – Herman van Veen                                   De Corona pandemie heeft zichtbaar gemaakt hoe kwetsbaar we in feite zijn. En ook al denken de meeste mensen liever niet aan hun eigen sterfelijkheid, het is onontkoombaar voor ieder van ons. In de maand januari geeft Irène Bakker opnieuw de 4-weekse Live Cursus over leven met sterven.

De vragen waar aandacht voor is zijn vragen als:
Wat doet er werkelijk toe in mijn leven?
Kan een doorleefd besef van vergankelijkheid een uitnodiging zijn om dit kostbare, soms pijnlijke leven ten volle te leven?
Hoe ga ik om met angst voor de dood van mijzelf of dierbaren?
Hoe wordt binnen het Boeddhisme gekeken naar dood en sterven?
Hoe wil ik eigenlijk leven ‘tussen nu…… en dan’?

Hoe ziet de training er uit:
Iedere zaterdag in januari krijg je toegang tot een nieuwe online lezing. Je krijgt toegang tot oefeningen, ondersteunende citaten, lees- en kijktips.
Elke week is er een geleide meditatie en op 3 dinsdagavonden en 1 maandagavond is er een live bijeenkomst via Zoom met alle deelnemers. Daar zal ruimte zijn voor gezamenlijke oefeningen, uitwisseling, vragen en het werken in kleine groepjes.

Verder informatie en aanmelding:

https://www.30now.nl/leven-met-sterven/

of

https://zenspirit.nl/leven-met-sterven-2/

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *