Klimaatpelgrimstocht 2021

Oproep voor 7 oktober

Getuige zijn van de overstromingen in Limburg, België en Duitsland, maar ook China en andere delen van Azië, de branden in Canada en de Verenigde Staten: het klimaat verandert, daar kunnen we niet meer om heen. 

Kom in actie en breng het klimaat onder de aandacht van de politiek.

Sluit je aan bij de Zen Peacemakers op:

Donderdag 7 oktober pelgrimsloop van Amersfoort naar Zeist.

pelgrimstocht

In augustus start er een klimaatpelgrimstocht, georganiseerd door de organisatie Groene Kerken en Pax. Vanuit Polen wordt er gelopen naar de Wereld Klimaatconferentie in Glasgow. De aankomst zal in november zijn. Onderweg wordt er aandacht gevraagd voor het klimaat en kan er een manifest getekend worden dat in Glasgow op de Klimaatconferentie overhandigd zal worden. In oktober komt deze tocht door Nederland; wij willen ons bij een deel van de route aansluiten en wel op 7 oktober.

Zen Peacemakers

Op 7 oktober lopen we mee met de etappe Amersfoort – Zeist. Hieronder vind je meer informatie over de tocht. Voor aanvullende info: volg ons op onze FB pagina en op de website.

Klimaatpelgrimstocht 2021 Gewoon gaan! – Groene Kerken

Wat gaat er gebeuren?

Elke dag tussen 1 oktober en 11 oktober lopen de pelgrims een route van 25 kilometer. Ze lopen van stad naar stad. In elke stad worden de pelgrims opgevangen door de plaatselijke kerken. Zij zorgen voor onderdak en eten. Overal organiseren de kerken activiteiten, soms samen met de pelgrims. Op 11 oktober vertrekken de pelgrims met de boot uit Nederland.

Wat is de route?

De Pelgrimstocht route is: 1 oktober: Borne-Goor, 2 oktober: Goor-Colmschate, 3 oktober: Colmschate-Apeldoorn, 4 oktober: Apeldoorn-Voorthuizen,  5 oktober: Voorthuizen-Amersfoort, 6 oktober: Actiedag in Amersfoort

en 7 oktober: Amersfoort-Zeist

8 oktober: Zeist-Maarssen, 9 oktober: Maarssen-Amsterdam Zuidoost, 10 oktober: Amsterdam Zuidoost-Hoofddorp, 11 oktober: Hoofddorp-IJmuiden

Opgave

Wil jij je bij ons aansluiten op 7 oktober dan kun je je opgeven. 

Stuur een email naar info[at]zenpeacemaker.nl