Je kans om een leven te redden

Over bloed- en beenmergtransplantatie – door Harry Aaldering en Diana Vernooij

Deze maand is zenbeoefenaar Jeana Moore (Teiju-Sensei) in de Verenigde Staten aan haar vierde Step-To-Marrow pelgrimage begonnen. Jeana Moore hebben we ontmoet bij de Zen Peacemakers retraite in Auschwitz, mei 2023 – waar zij een van de liturgische voorgangers was.

Jeana Teiju Moore Sensei richtte de Jada Bascom Foundation op om potentiële stamcel- en beenmergdonoren te werven en zo de levens te redden van patiënten die een transplantatie nodig hebben.

De aanleiding daarvoor was dat bij haar kleindochter Jada Acute Myeloïde leukemie werd vastgesteld toen ze nog maar 7 maanden oud was. Inmiddels is Jada dankzij stamceldonatie genezen en werft Jeane Moore donoren voor nog veel meer noodzakelijke hulp.

We nodigen je uit om Jeana te volgen terwijl ze van Deer Park, WA, naar Seattle Children’s Hospital loopt om geld in te zamelen voor onze levensreddende missie om potentiële donoren te werven. Je kunt in haar blogs en posts op Facebook en Instagram lezen over Jada en het belangrijke werk van de Jada Bascom Foundation. Facebook: https://www.facebook.com/jada.bascom.foundation, Instagram: https://www.instagram.com/jadabascomfoundation

Je kunt ook geld doneren via https://jadabascomfoundation.org/

Nederland

Bij www.matchis.nl kun je informatie vinden en je aanmelden als potentiele stamceldonor (tot 55 jaar). Pas als er een match is met je DNA word je gevraagd bloed of merg te doneren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *