Into the heart of the mountain

Documentaire over de Nomad Clinics van Joan Halifax roshi

Op 10 juni in de middag verzorgt Annegré Bosman een lezing en presentatie van de film in aanwezigheid van Joan Halifax roshi, in het Eye-filmmuseum in Amsterdam. Informatie over deelname zal in een later stadium op de site www.zenpeacemakers.nl te vinden zijn en bij www.zenspirit.nl.

Sinds 1980, dus inmiddels meer dan 40 jaar, gaat Joan Halifax roshi met ondersteuners en artsen naar Nepal in de Himalaya, op de grens van Tibet. Ze brengt er jaarlijks medische zorg in zeer afgelegen gebieden op grote hoogte (4000 meter).

Joan Halifax roshi wil zo bijdragen aan de ondersteuning van vrouwen en inheemse volkeren om hun cultuur te behouden door hen medische ondersteuning te brengen. De enige manier om de mensen die hier wonen te bereiken is te voet en met paarden, dus de reis ernaar toe is altijd uitdagend en prachtig tegelijkertijd.

By Nature Films komt binnenkort met de documentaire: Into the Heart of the Mountain, waarin Joan Halifax en de groep verzorgers worden gevolgd. Annegré Bosman is de maakster van de documentaire. Als documentaire filmmaker en foto-journalist produceerde zij meerdere films en documentaires voor de NPO/RTL op het gebied van sociaal maatschappelijk bewogen onderwerpen, cultuur, spiritualiteit, wildlife en natuurbehoud wereldwijd. Zie de stichting By Nature: www.bynaturefilms.org voor de documentaires i.s.m. o.a. WWF, Artsen Zonder Grenzen, African Parks, Plan Nederland en Plan Nepal en zie www.annegrebosman.nl voor haar fotografie.

Zie de trailer van de film Into the Heart of the Mountain: https://www.youtube.com/watch?v=U6EzVATrzDY