Het pad van de Zenpeacemaker

Samenkomst 2 juni met Frank De Waele en oprichting internationale studiegroep

Zen Peacemakers Lage Landen is nu al meer dan 10 jaar actief. Er zijn inmiddels meer dan 80 nieuwsbrieven gemaakt met meestal een interview over de activiteiten van een Zenpeacemaker.

Voor de komende tijd zijn er 2 nieuwe activiteiten: een bijeenkomst op 2 juni voor alle van oudsher betrokkenen en een nieuwe internationale studiegroep.

We hebben als Zen Peacemakers Lage Landen de afgelopen 10 jaar gezocht naar de best werkzame vorm en organisatie. We hebben gekozen voor een nieuw format: we zijn een netwerk en we zijn geen sangha. We verkennen de mogelijkheden van dit nieuwe format, bespreken hoe we dat kunnen vormgeven met elkaar, hoe we het kunnen verbreden. Wat zouden we aan activiteiten kunnen organiseren samen, wat is de rol van de spiritholders en de lekenpriester, wat is de rol van de website en de nieuwsbrief. Als we onze bereidheid delen om samen te werken in ons leven en te vieren dat we ZP zijn, dan levert dat veel plezierige samenwerking op.

Bernie in Gent 2011

Het Pad van de Zenpeacemaker, samenkomst 2 juni met Frank de Waele in Utrecht

Op zondag 2 juni zullen we in Utrecht samenkomen en we nodigen alle mensen die betrokken waren in deze afgelopen tijd. We bezinnen ons op wat die 3 tenets betekend hebben en nog betekenen in onze eigen maatschappelijke praktijk.

We willen oude vriendschapsbanden aanhalen en onze inspiratie hernieuwen. We gaan op een fijne manier terugkijken, herinneringen delen, én we vertellen elkaar kort en krachtig hoe wij ZP gestalte geven in ons maatschappelijk leven.

Wanneer: zondag 2 juni van 10.00 – 16.00 uur

Waar: Graalhuis, Nieuwegracht 51 Utrecht

Kosten: E 25,00 en voor wie meer kan geven – graag!

Meenemen: lunch om samen te delen (drank en fruit is aanwezig)

Aanmelding: registratie@zenpeacemakers.nl

Internationale studiegroep rond The Bernie Koans, vanaf de zomer

We willen onze verbinding met internationale Zen Peacemakers een plek geven. We halen de banden aan met Zen Peacemakers buiten de Lage Landen.

Zen Peacemakers Lage Landen is aangesloten bij Zen Peacemakers International. Met name de samenwerking in Europa gaan we verbreden door vanaf de zomer een internationale studiegroep te beginnen. Het eerste boek om te bespreken met elkaar is The Bernie Koans. De bijeenkomsten zullen anderhalf uur duren, zijn op zoom en de voertaal is Engels. Als je de vaste zoomlink wilt ontvangen voor de maandelijkse bijeenkomst, meld je dan aan bij: info@zenpeacemakers.nl.

Dag en tijdstip van de startbijeenkomst wordt nog bekend gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *