Gezocht Secretaris

Zen Peacemakers Lage landen zoeken een Secretaris

De Zen Peacemakers Lage Landen is een kerkgenootschap met ANBI status en georganiseerd als sociaal geëngageerd, samenwerkingsverband in Nederland en België, waarbinnen spiritueel gebaseerde sociale actie wordt beoefend. De Zen Peacemakers Lage Landen zijn in het voorjaar 2013 door een aantal boeddhistische beoefenaars vanuit verschillende tradities opgericht.

De Zen Peacemakers integreren de 3 intenties, ontwikkeld door Bernie Glassman, (de oprichter van Zen Peacemakers International), in hun leven en in hun (vrijwilligers) werk. Deze 3 intenties zijn:

  • Niet-weten (not-knowing): het loslaten van vaste ideeën over jezelf en het universum.
  • Erkennen wat is (bearing witness)ten aanzien van vreugde en lijden in de wereld.
  • Actie voortkomend uit niet-weten en erkennen wat is, bij jezelf en bij anderen.

 Zen Peacemakers zetten zich bijvoorbeeld in als vrijwilliger in de zorg voor stervenden en het werken met gevangenen, daklozen en vluchtelingen, dit vanuit interlevensbeschouwelijke achtergrond en de zorg voor mens en milieu. Door middel van bijeenkomsten met luistercirkels en andere groepsactiviteiten ondersteunen zij elkaar bij hun werk.

Het bestuur van de Zen Peacemakers Lage Landen is op zoek naar een:
Secretaris (vrijwilliger) 2-3 uur per week

De werkzaamheden die de secretaris verricht bestaan uit:

  • Actief mee denken, pionieren en initiëren van projecten die het gedachtengoed van de Zen Peacemakers Lage Landen bevorderen en handen en voeten geven in de samenleving
  • Samen met de andere bestuursleden het algemene beleid bepalen (3 bestuursvergaderingen en een “Toekomstdag” met sympathisanten per jaar)
  • Administratieve werkzaamheden, zoals de aanmelding, registratie en bevestiging van retraites en aanmeldingen trainingen
  • Verslagen maken van vergaderingen
  • Contacten met accommodaties en trainers
  • Vraagbaak voor sympathisanten en geïnteresseerden
  • Onderhouden en plaatsen van content op de website (WordPress) en op social media.

Wij bieden

Een inspirerende omgeving om je sociaal geëngageerde (boeddhistische) beoefening in praktijk te brengen. Inspiratie en stimulans van mede beoefenaars die een sterke sociale betrokkenheid hebben. Een mogelijkheid om uit je comfortzone te stappen en de rafelige randen van de samenleving te ontdekken. Wij zijn doeners en geen bestuurders. Wij staan graag met onze voeten in de modder en steken onze handen uit de mouwen. Het bestuur van de Zen Peacemakers ontvangt geen vergoeding voor haar werkzaamheden, onkosten die gemaakt worden, worden vergoed.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie zie onze website: https://zenpeacemakers.nl/ of neem contact op met Petra Hubbeling (info@zenpeacemakers.nl)

Ben je geïnteresseerd en heb je enige ervaring met boeddhistische beoefening? Of word je gedreven vanuit een andere levensbeschouwelijke achtergrond? Ben je bereid om te werken vanuit de drie intenties? Schrijf dan een korte motivatie en mail deze naar info@zenpeacemakers.nl.

Deze vacature sluit op 31 december. Er wordt contact met je opgenomen zo snel mogelijk nadat je motivatie binnen is.

Niet-weten’, is een open aanwezig zijn in verbondenheid met wat zich voordoet. Pas in deze staat van zijn, in open aanwezigheid, kan de tweede intentie worden nageleefd: ‘Erkennen wat is’. Dit is samenvloeien met een persoon, of het diep in je opnemen van een situatie om zodoende tot een wezenlijk contact te komen. Vanuit dit intieme ‘weten’ kan er op een passende/geschikte manier gekozen worden de situatie of de persoon liefdevol tegemoet te treden, wat in de derde intentie omschreven wordt als ‘liefdevol