Extra activiteiten in tijden van onzekerheid

Het Coronavirus heeft in ongekende omvang toegeslagen in Nederland. Iedereen is uit balans gebracht. Veel initiatieven ontstaan in lokale gemeenschappen. Boodschappen doen voor mensen die niet naar buiten kunnen, (telefonisch) een luisterend oor bieden voor hen die alleen thuis zitten, maaltijden verzorgen voor buurtgenoten enz, enz, enz.

Maar hoe zorg je dat jij als vrijwilliger van al deze diensten overeind blijft? Hoe zorg je dat je tot rust komt en gegrond blijft?

Om je hierbij te ondersteunen bieden wij als Zen Peacemakers Lage Landen je een aantal mogelijkheden aan.

De ochtend meditatie:

Al bijna 3 jaar kan je iedere ochtend van 7.30 tot 8.10 uur online met ons mee mediteren. We zitten 40 minuten. Als je daar behoefte aan hebt kan je wat langer blijven om na te praten. De ochtend meditatie worden gefaciliteerd door Louis van Bebber, Natasja Lavric en Hans de Zwart.

Kwartaalbijeenkomst:

Iedere 1e zondagmorgen van het kwartaal (april, juli, oktober) een online bijeenkomst van 9.00 tot 10.00 voor de mensen daar behoefte aan hebben, deze bijeenkomsten worden gefaciliteerd door Louis van Bebber, Natasja Lavric en Hans de Zwart.

Avond meditaties:

De komende weken organiseren wij meditaties gedurende de avonden.
Dinsdagavond: is er 30 minuten zitten in stilte met Frank van de Brink deze meditatie vindt plaats van 20.30 tot 21.00 uur.

Mocht je behoefte hebben aan meer ondersteuning (bijvoorbeeld in de vorm van een persoonlijk gesprek) stuur dan een email naar info[at]zenpeacemakers.nl

Voor alle meditaties gebruiken we zoom.

Heb je interesse om met ons mee te zitten stuur dan een email naar registratie@zenpeacemakers.nl dan sturen we je de link naar de zoom.

We verzoeken je om op tijd aanwezig te zijn. Zeker bij de geleide meditatie en de meditatie instructie is dit van belang.

Onze Facilitators:

Over Louis van Bebber: Louis mediteert al geruime tijd en heeft redelijk rond ‘geshopt’ zoals dat heet maar door de ochtendmeditatie heeft hij veel steun gevonden om dagelijks te kunnen mediteren. Alles tot de essentie teruggebracht: alleen maar zitten. En zoals de Boeddha betoogde: geloof mij niet, zie en ervaar zelf.

Over Frank van den Brink: yoga en meditatieleraar. Yoga en meditatie zijn onmisbare en vaste onderdelen in zijn  leven geworden. Zijn kennis en jarenlange ervaring in Yoga en Meditatie deelt hij  graag met jou.


Over Natasja Lavric:
 Natasja is geboren in Sarajevo en woonachtig in Leeuwarden. Zij doet aan yoga en hardlopen, duikt graag, en ademt rustig. Zij is Mindfulnesstrainer bij de overheid.
Haar favoriete boek is Kleine Prins en lievelingskleur is rood. Verder is zij dol op boeken en mensen.