Enthousiaste Boeddhisten gezocht voor de gevangenis

Ooit overwogen om vrijwilligerswerk te doen in de gevangenis? Dan is Stichting Duizend Handen dé aanspreekpartner voor jou. We zijn door Justitie erkend en zetten ons in zodat boeddhistische vrijwilligers in contact komen met mensen die in detentie zitten of hebben gezeten. Op 11 juni hebben we een online introductiedag van 10.00 tot 14.30 uur. Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar coordinator@duizendhanden.nl.

Vrijwilligers kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Zo is er de mogelijkheid om bezoekvrijwilliger te worden en eens in de paar weken bij een gedetineerde op bezoek te gaan. Soms bieden vrijwilligers ondersteuning aan boeddhistische meditatiegroepen in de gevangenis. Ervaren vrijwilligers kunnen ervoor kiezen als buddy bij te dragen aan een succesvolle terugkeer van ex-gedetineerden in de maatschappij. 

We zoeken vrijwilligers die 21 jaar of ouder zijn, beschikken over een stabiele persoonlijkheid en die zijn aangesloten bij een boeddhistische organisatie of goed zijn ingevoerd in het boeddhisme. We zoeken vooral vrijwilligers die wonen in de regio’s Zeeland, Brabant en Limburg. Meer informatie vind je op onze website: www.duizendhanden.nl.

Heb je belangstelling? Geef je op voor de online introductiedag en ontvang een zoomlink. Deze introductiedag kan vrijblijvend worden bezocht maar is verplicht als je vrijwilliger wilt worden. Wees welkom!