Een blik over de grens

Zen Peacemakers internationaal – door Diana Vernooij

De Zen Peacemakers-beweging is begonnen in de Verenigde Staten. Op de website van de www.zenpeacemers.org kun je veel informatie vinden van met name oprichter Bernie Glasmann roshi en de Zen Peacemakersactiviteiten in de Verenigde Staten. Maar er is meer.

Op deze pagina: www.zenpeacemakers.org/zpi_media_library/ vind je veel interessante teksten en filmpjes en er is een winkel voor boeken en petjes enzo op www.zenpeacemakers.org/store/.

De activiteiten waar je aan kunt deelnemen kun je terugvinden op https://hive.zenpeacemakers.org/events (let op andere website!). Vanwege de afstanden is er in de VS meer online en dat is sinds Corona alleen maar toegenomen.

activiteiten

Om een idee te geven van de activiteiten. Dit heb je gemist:

  • 20 december 2022 op Zoom: Polish Peacemakers: Helping Ukraine This Winter
  • 12 januari 2023 op Zoom: Brian Joshin Byrnes met een interactieve presentative over Community-Engaged Practice. Bread Loaf Mountain Zen experimenteerde met dit pad en opende in januari een Zenhuis, genaamd: Gather.
  • op 20 januari op Zoom: Women Only Council with Barbara Wegmüeller and Kathleen Hoêtsu Battke.

En dit zijn een aantal van de activiteiten die gaande zijn of nog komen:

  • Meditatie via Zoom van maandag tot en met donderdag: van 11:00 – 11:40 AM U.S. Eastern Time en dat is Nederlandse tijd: 17.00 – 17.40 uur. Dit is de link: https://us02web.zoom.us/j/86495421502
  • 21 – 26 april 2023, Bearing Witness to Racism in America in Alabama, USA
  • 23 – 29 april:  Fear, Love, Vision – Bearing Witness to the Holy Land in Jeruzalem met Dotan Katz, Barbara Wegmueller, Sami Awad, Roland Wegmueller, Tani Katz.
  • 27 – 30 april: New York City Retreat – met Roshi Genro & Roshi Fleet Maull