#Compassie in Actie

door Diana Vernooij


De besloten groepspagina van Zen Peacemakers Lage Landen

Zen Peacemakers Lage Landen heeft 2 Facebookpagina’s: een besloten groep (https://www.facebook.com/groups/zenpeacemakers) met 83 leden en een openbare pagina met ongeveer 425 volgers (https://www.facebook.com/zenpeacemakers.nl). Op de besloten groep zijn we het meest actief in het delen van wat er gebeurt. Maar met name de open pagina leidde een wat kwijnend bestaan. Daarom wil ik die inzetten om “het goede nieuws” te verspreiden. De pagina Zen Peacemakers Lage Landen van Facebook


compassie

Wij hebben ons voorgenomen te leven vanuit onbevangenheid en aanwezigheid bij wat er zich voordoet. Van daaruit willen we bijdragen, een antwoord geven, actie ondernemen in welke vorm dan ook. Als Zenpeacemakers zijn wij niet de enigen die willen leven en delen vanuit ons hart. Alle initiatieven die mensen nemen voor de wereld die vanuit hun “hartgeest” zijn ingegeven – al die initiatieven zijn welkom. 


Ik heb nu een aantal prachtige posts geplaatst – kijk maar naar een man die iedere dag de watertanken vult in de hete en droge woestijn in Texas op de routes van de immigranten, die illegaal het land binnentrekken; de man die The Happy Activist startte, en een citaat van degene die al 1300 Bomen voor Koeien plaatste.

 


nieuwe bril

Ik moet er een nieuwe bril voor opzetten – om te zien welke revolutionaire nieuwe initiatieven dat zijn, die een nieuwe wereld openen buiten de greep van de politieke strijd. Wie zijn de mensen die vernieuwende wegen inslaan, die verder gaan dan ergens tegen te zijn, welke acties worden geboren uit compassie? 


Ik nodig jullie van harte uit om er aan bij te dragen. Stuur mij wat jullie opvalt aan Compassie in Actie 

en ik zal het opnemen. Wellicht kun je er zelf ook iets plaatsen – ik ben nog niet zo lang beheerder dus ik moet nog uitzoeken hoe dat werkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *