Bij het vertrek van Petra Hubbeling 

als voorzitter van de Zenpeacemakers Lange Landen,

door Jeroen Dijkstra en Frank van den Brink, bestuursleden

Petra heeft besloten haar rol als voorzitter van de Zen Peacemakers Lage Landen per juli neer te leggen. We zullen Petra node missen; ze stond aan de basis van de Zen Peacemakers beweging zoals we die vandaag in de Lage Landen kennen, en heeft in de afgelopen 8 jaar veel voor de organisatie betekent. Van het organiseren van trainingen, retraites en de terugkerende bezinnings- en toekomstdagen tot het verzorgen van de website en sociale media. Als bestuur hebben we de afgelopen 2 ½ jaar samen met Petra op kunnen lopen en heeft ze ons op bemoedigende wijze vertrouwd gemaakt met het Zen Peacemaker werk. Gelukkig heeft Petra aangegeven actief betrokken te zullen blijven.

Petra deelt in het interview in deze nieuwsbrief twee vragen met ons: “Is het mogelijk om tot geëngageerde en structurele actie te komen?” en “De actie die voortkomt uit niet-weten en erkennen wat is, wat is dat als het niet het bekende liefdadigheidswerk is?”. Vragen die ons uitnodigen om te blijven zoeken naar een (voorlopig) antwoord. En in datzelfde zoeken vorm te geven aan de beweging die de Zen Peacemakers Lage Landen is. 

De tijd van 1,5 meter afstand en digitale ontmoetingen is niet het meest geschikt om afscheid te nemen van Petra in haar rol als voorzitter. We zullen dat later dit jaar doen wanneer de Covid-19 maatregelen zijn ontspannen en we elkaar fysiek kunnen ontmoeten tijdens één van de ZPLL activiteiten.

Intussen zal het bestuur in overleg met de spirit holders op zoek gaan naar een nieuwe voorzitter.

Jeroen Dijkstra en Frank van den Brink

3 gedachten over “Bij het vertrek van Petra Hubbeling ”

 1. Annie Schalkwijk

  Ik wens Petra een leven waarin ze nog meer de weg van haar hart kan volgen. Wat zal ik/wat zullen wij haar enorm missen. Hoewel, ze blijft gewoon ook mijn maatje

 2. Miomi Pront

  Dank Petra , dat je in mijn leven kwam, de documentaire over Jou heb ik nu drie keer gekeken en beluisterd,. .voelend waarom en wat me zo raakt…om daardoor mijn eigen leven een nieuwe boost te geven ; de synchroniteit van bepaalde elementen zijn zo diep rakend..dat deze tijd van bezinning door jou voorbeeld nog intenser mag zijn.
  Heel veel succes met al je verdere plannen. .Waar mogelijk zal ik je verder horen of zien..
  in diepe verbondenheid,
  Miomi

  1. petra.hubbeling

   Dank je wel Miomi voor deze lieve woorden, fijn je in verschillende programma’s te ontmoeten.
   Petra

Reacties zijn gesloten.