Bezoek tentoonstelling: Design van het Derde Rijk

Op vrijdag 22 november brengen we een bezoek aan de tentoonstelling Design van het Derde Rijk in het Design Museum in Den Bosch. We beginnen ons bezoek tijdens de tijdslot van 14.00 – 14.30 uur.

Als je met ons mee wilt dan vragen we je om zelf je kaartje te bestellen (er zijn GEEN kaartjes verkrijgbaar aan de kassa). Je kan gebruik maken van je museumjaarkaart, maar ook dan moet je de kaarten van te voren bestellen.

Er zijn verder geen kosten verbonden aan de bijeenkomst.

Na de bijeenkomst organiseren we een luisterkring.

Wil je met ons mee naar de tentoonstelling?
Stuur een email naar info[at]zenpeacemakers.nl, zodat we op je rekenen bij het verzamelen.

De Volkswagen Kever, de Olympische Spelen in 1936, de swastika en de films van Leni Riefenstahl en andere belangrijke stukken uit Nederland en Duitsland zijn te zien in de tentoonstelling. De tentoonstelling Design van het Derde Rijk toont de grote bijdrage van vormgeving aan de verspreiding en ontwikkeling van de kwaadaardige nazi-ideologie.

Design van het Derde Rijk

“Goed idee, maar niets is simpel in dit mijnenveld van het Grote Kwaad. Het is onmogelijk om in het Bossche museum langs een uitstalling te wandelen van nazi-handboeken, vaandels, affiches, een enkel meubel – Hitlers dressoir – zuiverheidsvoorschriften en veel pamfletten, zonder die doorlopende huivering in je hoofd. Is het amoreel om gedachten als ‘goed gemaakt’ of zelfs ‘mooi’ toe te laten in deze zaal? Is dit überhaupt als design te labelen? Als bezoeker waan je je doorlopend in het Stijlboek van het Kwaad.” Volkskrant 5 september 2019