Bezinningsloop 2021: Petra Hubbeling

Op de dag van de Vluchteling, zondag 20 juni lopen we in stilte van AZC Leersum naar AZC Amersfoort, ongeveer 18 km. 

Al jaren wordt de Nacht van de Vluchteling gelopen. Door corona is deze loop vorig jaar individueel en digitaal gelopen. Voor dit jaar is het evenement in ieder geval uitgesteld. Vandaar de keuze van Zen Peacemakers voor deze alternatieve tocht.

Waarom loop ik mee?

Toen de Zen Peacemakers in 2014 voor het eerst deelname aan de Nacht van de Vluchteling was het voor mij niet mogelijk om mee te lopen. 40 kilometer is een afstand die voor mij, door problemen met mijn knie, niet haalbaar is. Ik heb me toen dus aangemeld als bezemwagen. Hoewel we niet echt uitvallers hadden heb ik die nacht wel wat ritjes mogen doen.

Daarna werd er trouw een beroep om mij gedaan als bezemwagen, hoewel er nooit van mijn diensten gebruik is gemaakt.

Nu gaan we dan eindelijk een loop doen die misschien haalbaar voor mij is. Ik heb sinds mijn knieproblemen nog nooit 18 km gelopen en ik weet ook niet of dat gaat lukken, maar het feit dat er plaats halverwege is waar ik kan stoppen heeft mij doen besluiten om mee te doen.

Na bezoeken aan vluchtelingenkampen in 2016, heb ik nog steeds contact met vluchtelingen die nu over heel Europa verspreid wonen. Deze mensen, hoewel nu betrekkelijk veilig in Europa, worstelen nog steeds met vele problemen. Ik steun dan ook dit initiatief om aandacht te vragen voor de situatie van de vluchteling, zeker nu in een tijd van nog meer onzekerheid door Corona.

Wil je mij ondersteunen dan kan je een donatie overmaken naar  NL 39 TRIO 0391 0817 05 t.n.v.
Zen Peacemakers Lage Landen, ovv bezinningsloop. De Zen Peacemakers maken alle donaties in één keer overgemaakt naar Stichting Vluchteling.

Vind je het leuk om mee te lopen stuur dan een email naar bezinningsloop@gmail.com  of WhatsApp 0630657452.

Meer informatie over de bezinningsloop vind je op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *