Bezinningsloop 2021: Harriet Marseille

Op de dag van de Vluchteling, zondag 20 juni lopen we in stilte van AZC Leersum naar AZC Amersfoort, ongeveer 18 km. 

Al jaren wordt de Nacht van de Vluchteling gelopen. Door corona is deze loop vorig jaar individueel en digitaal gelopen. Voor dit jaar is het evenement in ieder geval uitgesteld. Vandaar de keuze van Zen Peacemakers voor deze alternatieve tocht.

Waarom loop ik mee?

Ik heb me opgegeven voor de bezinningsloop omdat het een manier is om ruimte te geven aan mijn wanhoop over het lot van vluchtelingen, zonder in die wanhoop te verdrinken. Nieuwsberichten over de omstandigheden waarin vluchtelingen moeten zien te overleven schokken me telkens weer. De benadering van de Zen Peacemakers helpt me om enerzijds mijn eigen gevoelens van onmacht onder ogen te komen, en anderzijds toch ook in beweging te komen en iets te doen, hoe beperkt mijn mogelijkheden ook zijn.

Het me inzetten voor vluchtelingen, zowel ver weg als dicht bij huis, speelt een steeds grotere rol in mijn leven. Inmiddels ben ik zowel privé (als vriendin en als vrijwilliger) als in mijn werk nauw betrokken bij het realiseren van een humane opvang en het vergroten van kansen voor nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond. Met een ‘Samen Hier’ groep in Leidschendam-Voorburg zetten we ons in voor meer veilige routes voor vluchtelingen en voor het realiseren van netwerken van vrienden die nieuwkomers hier op weg helpen. Ik coördineer het landelijke programma ‘Schoolmaatjes ONS’, waarmee we de inzet van schoolmaatjes bij nieuwkomersgezinnen faciliteren. En na de zomervakantie hoop ik een boek over Eritrese nieuwkomers te publiceren.   

Wil je mij ondersteunen dan kan je een donatie overmaken naar  NL 39 TRIO 0391 0817 05 t.n.v.
Zen Peacemakers Lage Landen, ovv bezinningsloop. De Zen Peacemakers maken alle donaties in één keer overgemaakt naar Stichting Vluchteling.

Vind je het leuk om mee te lopen stuur dan een email naar bezinningsloop@gmail.com  of WhatsApp 0630657452.

Meer informatie over de bezinningsloop vind je op deze website.