Bezinningsloop 2021: Annie Schalkwijk

Op de dag van de Vluchteling, zondag 20 juni lopen we in stilte van AZC Leersum naar AZC Amersfoort, ongeveer 18 km. 

Al jaren wordt de Nacht van de Vluchteling gelopen. Door corona is deze loop vorig jaar individueel en digitaal gelopen. Voor dit jaar is het evenement in ieder geval uitgesteld. Vandaar de keuze van Zen Peacemakers voor deze alternatieve tocht.

Waarom loop ik mee?

Ik loop mee om stil te zijn en lopend mijn aandacht en liefdevolle vriendelijkheid uit te laten gaan naar de mensen die niet in staat zijn om te vluchten. Ze leven in armoede, onderdrukking, angst en geweld. We staan en lopen stil bij Syrië en Jemen. Deze landen staan symbool voor veel meer landen in vergelijkbare situatie.

Mijn betrokkenheid met vluchtelingen is groot. Ik heb al jaren contact met Nieuwe Nederlanders en statushouders. Ik zie hoe zij zoekend hun weg vinden in het nieuwe vaderland. Ik zie hun gemis aan het eigen land, de cultuur maar vooral hun dierbaren.

Er zijn dierbaren overleden waar ze geen afscheid van hebben kunnen nemen.  Dit alles raakt me pijnlijk. 

Wil je mij ondersteunen dan kan je een donatie overmaken naar  NL 39 TRIO 0391 0817 05 t.n.v.
Zen Peacemakers Lage Landen, ovv bezinningsloop. De Zen Peacemakers maken alle donaties in één keer overgemaakt naar Stichting Vluchteling.

Vind je het leuk om mee te lopen stuur dan een email naar bezinningsloop@gmail.com  of WhatsApp 0630657452.

Meer informatie over de bezinningsloop vind je op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *