Bearing Witness weekend in Westerbork 24-26 januari 2020 (volgeboekt)

Kamp Westerbork

Het weekend is volgeboekt. Als je je opgeeft kom je op de wachtlijst.

27 Januari 2020 is het 75 jaar geleden dat vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Miljoenen mensen werden vermoord gedurende de Holocaust, waaronder 102.000 Nederlanders

Kamp Westerbork was één van de belangrijkste doorvoerkampen vanwaar de Nederlanders naar de diverse vernietigingskampen in Duitsland en Polen werden vervoerd.

Om de geschiedenis niet te vergeten en om de 102.000 omgekomen Nederlander te memoreren organiseert Kamp Westerbork een grote herdenkingsbijeenkomst in Westerbork van 22 – 27 januari 2020. Gedurende zes dagen en vijf nachten worden de namen gelezen van deze 102.000 mensen.

Als Zen Peacemakers willen wij graag een bijdrage leveren aan het lezen van deze namen.  

Daarom organiseren wij een Bearing Witness weekend, van vrijdag 24 januari tot en met zondag 26 januari. Het weekend is volgeboekt, er is een wachtlijst.

Wat gaan we er doen?

Als Zen Peacemakers willen we graag een of twee blokken invullen om namen te lezen. We worden hiervoor ingedeeld.

Naast het lezen van namen, mediteren we, maken we (stilte) wandelingen, chanten we,  houden we de luistercirkels en zullen we een ceremonie doen.

Het definitieve programma van het weekend is er nog niet duidelijk, een mooie gelegenheid om de drie leefintenties te beoefenen:

  • niet-weten (not-knowing): het loslaten van vaste ideeën over jezelf en het universum
  • erkennen wat is (bearing witness) ten aanzien van de vreugde en het lijden van de wereld
  • actie voortkomend uit niet-weten en erkennen wat is (action) voor jezelf en voor anderen

We verblijven in het Roompotpark in Hooghalen en hebben accommodatie gehuurd van vrijdagmiddag tot en met maandagochtend. Iedereen die blijft om te overnachten vragen wij een danabijdrage tussen € 70,- en € 90,- Dit is inclusief eindschoonmaak, toeristenbelasting en bedlinnen (=verplicht), maar exclusief maaltijden. Wij vragen deze bijdrage ongeacht of je een, twee of drie nachten blijft. We kunnen de accommodatie helaas niet voor minder nachten huren.

We bekijken met zijn allen hoe we het met de maaltijden gaan doen. Doen we boodschappen en koken we zelf of gaan we uit eten.

Wil je wel mee lezen, maar niet overnachten dan kan je je ook opgeven om alleen namen te lezen en deel te nemen aan het programma van die dag, we vragen hiervoor een vrije danabijdrage voor de organisatie.

Wil je je aanmelden of wil je meer informatie? Dat kan stuur een email naar info@zenpeacemakers.nl. Het aantal deelnemers is beperkt tot 16.