Stille Bezinningsloop 20 juni 2021

cid:A0255DC7-9DF4-4288-A945-348191146A96@dynamic.ziggo.nl

organiseert een stille bezinningsloop 

Op de dag van de Vluchteling, zondag 20 juni lopen we in stilte van AZC Leersum naar AZC Amersfoort, ongeveer 18 km. 

Al jaren wordt de Nacht van de Vluchteling gelopen. Door corona is deze loop vorig jaar individueel en digitaal gelopen. Voor dit jaar is het evenement in ieder geval uitgesteld. Vandaar de keuze van Zen Peacemakers voor deze alternatieve tocht.

Het is een sponsorloop ten behoeve van de Stichting Vluchteling. We lopen in stilte in 3 trajecten, met het thema “de vergeten oorlog”. Gewoonlijk ligt de aandacht op de vluchtelingenkampen, wij staan dit jaar stil bij de bewoners die in angst en armoede achtergebleven zijn in hun land.

Opgeven bij Annie Schalkwijk, bezinningsloop@gmail.com  of WhatsApp 0630657452

Het is de bedoeling dat je zelf sponsors werft. Donaties graag naar NL 39 TRIO 0391 0817 05 t.n.v.
Zen Peacemakers Lage Landen, ovv bezinningsloop. Alle donaties worden in één keer overgemaakt naar Stichting Vluchteling.

Praktische informatie:

We verzamelen om 09.30 uur op het parkeerterrein van AZC Leersum, Hoogstraat 8. 

Zorg voor kleding voor de weersomstandigheden van dan. Neem iets te eten en te drinken mee, er is geen horeca onderweg. We lopen voornamelijk in de natuur. 

Na een korte introductie en kennismaking leest Khaled Salhani uit het boek vier seizoenen in Damascus en vertelt over ervaringen van achtergebleven familie en vrienden in Damascus.

We lopen de eerste 6 km, Khaled loopt voorop, onderlinge afstand volgens de dan geldende coronamaatregelen. Annie sluit steeds de rij zodat niemand kan achterblijven. Op de eerste rustplek een korte stiltemeditatie waarna Marijke de Groot leest en/of vertelt over de situatie in Jemen.

Als 18 km te ver is kun je hier teruglopen. We lopen verder naar een volgende rustplek, meditatie en een gedicht. Hierna lopen we het laatste stukje naar AZC Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 53. Vanaf hier zijn er auto’s beschikbaar om ons terug naar Leersum te brengen. Als we met velen zijn gebruiken we ook openbaar vervoer.

We sluiten af met de luisterkring.

Ieder gaat naar huis.

Alle lopers en donateurs krijgen een verslagje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *