3 september: Verbindingsdag Ecodharma

voor ieder die interesse heeft in het gedachtengoed van Zen Peacemakers

Foto Pixabay

Zondag 3 september van 11.00 – 17.00 uur vindt de Verbindingsdag van de Zen Peacemakers Lage Landen plaats. Dit keer is onze ontmoetingsplaats ecodorp Zuiderveld, een duurzame leefgemeenschap in de wijk Zuiderveld in Nijmegen Noord. De dag is het startsein voor een werkplaats rondom het thema ecodharma.

Een werkplaats biedt de mogelijkheid aan geïnteresseerden om over een langere periode verdieping te zoeken binnen een thema. Dat kan door kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en initiatieven tot spiritueel gebaseerde sociale actie te ontplooien.

Manon Danker en Lida Hospers verzorgen regelmatig workshops vanuit de methode Het werk dat weer verbindt van Joanna Macy. Later dit jaar willen we een meerdaagse workshop op basis van deze methode organiseren. Lida zal tijdens de Verbindingsdag ingaan op haar ervaringen met Het werk dat weer verbindt en een aantal oefeningen met ons doen. Manon vertelt meer over de methode op haar website:

“In The Work That Reconnects werken wij vanuit het bewustzijn dat al het leven, en dus ook de mens, onlosmakelijk verbonden is. Het welzijn van de mens staat niet los van het welzijn van al het leven op Aarde. Dit bewustzijn laten we niet los terwijl we de spiraal van dit werk doorlopen. Het is een reis door deze verbondenheid. De reis gaat verder dan je eigen persoonlijke behoeften en belangen, het gaat over je collectiviteit en hoe levensondersteunend te zijn in het leven dat je mag leven.”

www.elemental-journey.com

Foto Pixabay

Christel Kroezen zal een werkvorm delen uit de training tot klimaatcoach van de stichting KlimaatGesprekken. KlimaatGesprekken coacht groepen mensen, geeft handvatten om binnen de grenzen van een planeet te leven en laat deelnemers zien hoe ze een goed, effectief en positief klimaatgesprek met anderen kunnen voeren. www.klimaatgesprekken.nl

Aan het einde van de dag verkennen we welke ideeën er leven om in de werkplaats mee aan de slag te gaan. Je bent van harte uitgenodigd om aan te sluiten.

Wanneer: zondag 3 september van 11:00 tot 17:00 uur                                                                  Locatie: Ecodorp Zuiderveld, Alfred Hitchcockstraat 42, 6515 LB Nijmegen                                                                                                             Lunch: zelf meenemen (om te delen, samengesteld indachtig het Ecodharma thema)                                                                                                               Voor wie: iedereen met interesse in het Zen Peacemakers gedachtengoed.                                                                                                       Kosten: Danasuggestie €15 (beoefening in vrijgevigheid)                                                               Opgeven via registratie@zenpeacemakers.nl